5.5.2012 Župní přebor v atletice - Jaroměř

13.01.2012 18:31

 

Tak atletika je za námi – dali jsme na frak atletkám z atletických oddílů

 

   Župní přebor v atletice se konal v sobotu na krásném atletickém stadionu v Jaroměři za účasti 240 závodníků a závodnic celé župy a oddílu Atletika Jaroměř. Pořadatelé se zhostili tohoto závodu dobře i se vším vybavení podle pravidel atletiky. Jen tentokrát chybělo občerstvení a trochu více stínu pro závodníky a jejich doprovod.

    Od nás se závodu zúčastnilo celkem 20 děvčat a SLÁVA !!! i jeden kluk.

    Velkým překvapením byla hned nejmladší kategorie předškolních děvčátek, kdy po vítězství ve  sportovní gymnastice i v atletice zvítězila Barborka Ficencová.

    Ale děvčatům se dařilo i v dalších kategoriích. V kategorii mladších žákyň  I A – roč. 2005 na 9 místě skončila Johanka Klimešová, V mladších žákyních - I  si velmi dobře vedla Adélka Formanová, která skončila na 6. místě, kdy za ní zůstaly hned tři dívky z atletického oddílu Atletika Jaroměř, které se zabývají jen atletikou, kdežto děti ze všestrannosti musí umět cvičit i sportovní gymnastiku, tak i plavání a šplh. Na velmi pěkném  14.místě skončily  i jedny z nejmladších závodnic Lucka Řehůřková ( 14. místo ) a Zuzanka Tylšová.( 21. místo .) Měli jsme zastoupení i mezi chlapci, kde Honzík Sedláček obsadil 21. místo.

   Velký boj mezi sebou svedla děvčata v kategorii Mladší žákyně II, kde startovalo 35 závodnic. Zde vynikající výkon podala Pavlína Vejrková, která obsadila 5. místo, když před ní skončily, kromě polické Alžběty Muchové, pouze atletky. Ono totiž není jednoduché umět na výbornou plavání, sportovní gymnastiku, šplh a atletiku. Kdo nevěří, ať si to u nás v Sokole vyzkouší.  Pavlína si pak suverénním výkonem zajistila s velikou převahou postup na přebory ČR v desetiboji  všestrannosti . Vždyť v plavání, sportovní gymnastice a ve šplhu skončila vždy na 1. místě. Další žákyně Nikola Chvojková , ( plavání 2. místo a SG také 2. místo ) podala vynikající výkon ve všech disciplínách, ale bohužel to na postup nestačilo. Obsadila 17. místo. Velmi pěkně prošla závodem i Anna Páclová, která skončila na 23. místě. Poprvé se závodu zúčastnila i Maruška Sedláčková na 32. místě, ale i to zaslouží pochvalu. V kategorii žákyň III si špatně nevedla Karolína Andršová na 13. místě a Anna Hejzlarová na místě 19.

   Potom nastoupily dívky starších kategorií. A i ony přesvědčily, že stejně dobře jako ovládají gymnastiku, tak ovládají i atletiku. V žákyních IV stříbrnou medaili vybojovala Lucie Havlíčková a bronzovou Susasn Simonová. Ale pozadu nezůstala ani Adéla Zákravská, která skončila na 6. místě.

   V kategorii dorostenek zvítězila Michaela Adamu před Sárou Gattsteinovou  a Kristýnou Machovou, obě z Úpice. A v ženách zvítězila též náchodská Eliška Vondráčková před Zuzanou Šilhánovou z Police n/M. Atleti startovali ve všech kategoriích a často zůstali za děvčaty i chlapci ze všestrannosti.

    I tato děvčata potvrdila, že gymnastika je základem pro téměř všechny druhy sportů. Všechny dívky cvičí v náchodském sokole, kde rozvíjí obratnost, odraz, sílu i rychlost. A že mají postavičky jedna radost, můžete všichni posoudit. 

    Nominace na přebory ČR- ČOS je u konce a tak 25-27.5. do Brna jede Pavlína Vejrková   a  1-3.6. do Prahy jedou Lucie Havlíčková, Míša Adamu a Eliška Vondráčková.

    Držme jim všem pěsti, ať se jim podaří i republikových přeborů přivést medaile.

 

                                                                                                                 MV