5.5.2013 - Župní přebor v atletice - Jaroměř

05.05.2013 07:00

Gymnastky v soutěži - Jaroměř

 

   V neděli soutěžily náchodské gymnastky poslední závod v kvalifikaci všestrannosti - a to ve sportovní gymnastice. Závod se konal na atletickém stadionu v Jaroměři. 

  Z náchodského Sokola se zúčastnilo celkem 18 závodnic a závodníků. Za účasti celkem 265 soutěžících si nevedli špatně, a zajistili si tak doposud nejvíce postupových míst na přebory ČR ČOS ve všestrannosti. Do Brna na přebory mladšího žactva postupuje Nikola Chvojková, když vyhrála závody v plavání a ve sportovní gymnastice, 4. místo ve šplhu, a 8. místo v atletice.

   Ve starších žákyních si 5. místem v atletice zajistila s velikým náskokem (celkem 500 bodů) postup zajistila Pavlína Vejrková před svoji oddílovou kolegyní Aničkou Hurdálkovou, která si postup na přebory ČR vybojovala poprvé. Kategorii dorostenek zcela ovládla Adéla Zákravská, která zvítězila jak v atletice, tak i v gymnastice, a stříbro získala v plavání. Postupuje také náskokem 500 bodů před náchodskou sokolkou Lucií Havlíčkovou. V kategorii žen se postup stal též záležitostí náchodských děvčat, kdy Eliška Vondráčková byla v atletice druhá za atletkou Romanou Brumlichovou z Hronova a postupuje tak jako první, následována náchodskou Michaelou Adamu.

   Za zmínku stojí výkony těch nejmladších. V kategorii šestiletých dívek zvítězila Barunka Ficencová a šesté místo obsadila Lucka Řehůřková. Výkony obou závodnic slibují do budoucna, že se zařadí také mezi velmi dobré vícebojařky.

  Do Brna tedy odjede s trenérkou Mílou Vejrkovou Nikola Chvojková a na Prahu (14. června) se připravují Pavlína Vejrková a Anna Hurdálková v kategorii žákyně, dorostenky Adéla Zákravská a Lucie Havlíčková, a ženy Vondráčková a Adamu, kam odjedou s trenérem Danem Vejrkem a rozhodčí Mílou Vejrkovou.