Zahájení podzimní závodní sezóny

26.10.2013 13:06

       Gymnastky v soutěži

 

           Gymnastky ze Sokola Náchod zahájily podzimní závodní sezonu, která sice není tak náročná jako je ta jarní, ale výsledky děvčat jsou i tak velmi cenné. Na jaře se závodí ještě i v plavání a v atletice, zato na podzim převládá hlavně gymnastika.

           První víkend v říjnu odjela děvčata na závod s mezinárodní účastí do severomoravského Bruntálu. Kromě děvčat z českých oddílů se závodu zúčastnila i děvčata z Polska a Maďarska.  Náchodské dívky na tento závod odjely opravdu v hojném počtu a téměř všechny si přivezly domů medaile.

            Zlaté medaile vybojovala  v kategorii III Zuzanka Tyšlová, v kategorii V Pavlína Vejrková a v kategorii VII Míša Adamu. Stříbro si z Bruntálu odvezla Barunka Ficencová v kategorii I, Johanka Klimešová v kategorii II, Nikola Chvojková v kategorii IV, Adéla Zákravská v kategorii VII a Jana Hurdálková v kategorii VI. Bronzovou medaili potom mají v kat.II Lucka Řehůřková, v kateg. VI Anička Hurdálková a Anička Hejzlarová

        Týden na to odjely  mladší žákyně na závod do Prahy a i tam, za účasti celkem 195 závodnic, byly úspěšné. V kategorii mladších žákyň I  obsadila 2. místo Barunka Ficencová.  V této kategorii startovalo 72 závodnic.

V kategorii II, kde startovalo 58 závodnic, byly Zuzka Tylová a Johanka Klimešová na 11. místě. Lucka Řehůřková  obsadila 23. místo.

            Družstvo TJ Sokol Náchod obsadilo v soutěži družstev 2. místo a děvčata vyhrála krásný pohár a krásný dort.

             Přejeme dívkám do dalších soutěží hodně úspěchů.