16.3.2013 - Župní přebor v plavání Trutnov

16.03.2013 07:00

Gymnastky ze Sokola Náchod vstoupily do závodní sezony

 

    V sobotu se v bazénu v Trutnově konala první soutěž desetiboje všestrannosti - a to soutěž v plavání. Z náchodského Sokola se tohoto závodu zúčastnilo 16 závodníků.

A že si vedli opravdu dobře, svědčí i to, že z bazénu vylovili hned 7 cenných kovů, a k tomu dvě čtvrtá – bramborová místa.

    V kategorii žákyně I si domů zlato přivezla teprve šestiletá Barbora Ficencová, čtvrtá byla Zuzka Tyšlová, Lucka Řehůřková byla na 6. místě, a na 15. místě byla Johanka Klimešová. V kategorii žákyně II zlatou medaili vybojovala Nikola Chvojková před Sárou Erbenovou ze Dvora Králové a Lucií Važanovou z Police nad Metují.

     Zlatá medaile v kategorii žákyně III patřila na 50m kraul Pavlíně Vejrkové, která zvítězila před Terezou Hulíkovou ze Dvora Králové a Denisou Rejmontovou z Police nad Metují. Anna Hurdálková skončila na 14. místě, na 15. místě byla její sestra Jana a na 17. místě Anna Hejzlarová.

     V kategorii žákyně IV si čtvrté místo odvezla Karolína Andršová, stejně jako Zuzanka Tylšová v kategorii žákyň I A.

     V  kategorie dorostenek si stříbrnou medaili vybojovala Adéla Zákravská, a v kategorii dorostenců si stříbro odvezl Tomáš Vejrek.

     Kategorie Ženy patřila náchodským závodnicím, zlato vybojovala na 100m kraul Eliška Vondráčková před stříbrnou Míšou Adamu z Náchoda, a Fišerovou ze Dvora Králové.

      Tím náchodské gymnastky opravdu dobře nastartovaly svoji sezónu do soutěže všestrannosti. Výborný je i start ostatních děvčat a chlapců. Je hlavní, že děti plavou a cvičí a všestranně se rozvíjejí, hlavně něco dělají, což moderní Sokol nabízí. Není důležité, aby všichni vyhrávali, ale aby měli radost z pohybu, radost z výborného kolektivu, a neseděli u počítačů a nebo dokonce nezačali s drogami.

        Další závod čeká děvčata v neděli, kdy se zúčastní závodů ve sportovní gymnastice ve Vysokém Mýtě.

 

                        Trenérka.

 

 

...momentka z plavání....